Salát z nakládané řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 20 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 726.6 mg
- Vláknina 12026.5 mg
- Vitamín A 12026.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou řepu vaříme 20-25 minut, dokud nezměkne. Poté ji oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
-
2
V hrnci povaříme asi 3 minuty ocet, citronovou kůru a cukr. Přidáme řepu, důkladně promícháme a povaříme další 2 minuty. Řepu pak přemístíme do mísy, přidáme tymián, česnek, cibuli nakrájenou na plátky, bobkový list a promícháme.
-
3
Zbylý nálev v hrnci vaříme ještě tak dlouho, dokud se neodpaří na množství jednoho šálku a tím pak zalijeme řepu v míse, necháme vychladnout a odložíme na 3-14 dní uležet v chladničce.
-
4
Vyjmeme 15 minut před podáváním, odstraníme česnek, bobkový list, tymián, opepříme a osolíme. Omyjeme čekanku a rozebereme ji na jednotlivé listy, které rozložíme na talíře. Navrch dáme porci řepy s cibulí, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme pokrájenou pažitkou.