Zapečený kapr s houbami
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
- 21 g Máslo čerstvé
- 125 g Ořechy vlašské
- 150 g Rajčata
- 150 g Rajčata
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Cibulka jarní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Česnek
- 0.5 dl Olej olivový
- 2 dl Víno bílé
- 2 dl Voda pitná
- 1.5 kg Kapr obecný
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1048 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 74 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 276.3 mg
- Draslík 1825.4 mg
- Vláknina 9298 mg
- Vitamín A 9298 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném másle (75 g).
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na kostky, omytou zelenou petrželku pokrájíme na drobno a vlašské ořechy nastrouháme na mlýnku.
-
3
Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého potřeme solí, opepříme a necháme chvíli odležet na chladném místě.
-
4
K osmaženým houbám s cibulkou přidáme ořechy, petrželku, polovinu rajčat, osolíme a opepříme podle chuti, zalijeme bílým vínem, které smícháme s prolisovaným česnekem, znovu promícháme, směsí naplníme kapra a břicho zašijeme.
-
5
Kapra pak vložíme do olejem vymazaného pekáče, okolo kapra položíme druhou polovinu rajčat, zalijeme zbytkem rozpuštěného másla a vložíme pekáč s rybou do vyhřáté trouby, podlijeme vodou a pečeme při 175 °C přibližně 45 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem z vína.
-
6
Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.