Křepelky s citronem a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 7 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 369.4 mg
- Vláknina 184.8 mg
- Vitamín A 184.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 180°C.
-
2
V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř.
-
3
Zbylý olej dáme na pánev, vložíme do něj rozpůlené křepelky a nasekané listy šalvěje. Zprudka vše osmažíme a dáme do pekáče.
-
4
Do pánve vlijeme připravenou směs a slepičí vývar. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, aby se odpařila část tekutiny.
-
5
Šťávu nalijeme na křepelky a pekáč dáme do trouby na 20-25 minut. Před podáváním křepelky můžeme ozdobit celými šalvějovými lístky.