Makrela s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 54 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 148.2 mg
- Vláknina 9532.5 mg
- Vitamín A 9532.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěných a vykuchaných čerstvých makrel odřežeme hlavy a ocasy. Ryby dobře omyjeme a podél páteře makrely rozřízneme na 2 půlky.
-
2
Vzniknou nám plátky masa - filety.
-
3
Do pekáče si nalijeme 1,5 dl olivového oleje, na který poskládáme osolené a opepřené filety těsně vedle sebe.
-
4
Filety mezi sebou proložíme plátky citronu, přilijeme trochu vody (1-2 dl). Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.
-
5
Makrely pečeme 30 minut při 190°C.
-
6