Jehněčí zapečené s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 206 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 1543.2 mg
- Vláknina 16252.5 mg
- Vitamín A 16252.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve vložíme 30 g másla a kotlety osmažíme z každé strany cca 5 minut.
-
2
Polovinu brambor naskládáme do hrnce, pokryjeme 1/2 vrstvou nakrájené cibule a nakrájenou mrkví. Osolíme, opepříme. Položíme opečené kotlety, dáme vrstvu cibule a mrkve, uzavřeme vrstvou brambor. Zalijeme vývarem a pokapeme zbývajícím máslem. Přiklopený hrnec dáme do trouby na 30 minut při teplotě 200 °C. Poté teplotu snížíme na 150 °C a dusíme ještě 60 minut. Nakonec teplotu zvýšíme na 200 °C, hrnec odkryjeme a dopečeme ještě 40 minut, dokud brambory nezhnědnou.