Jehněčí zapečené s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 750 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 21 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 206 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 1543.2 mg
  • Vláknina 16252.5 mg
  • Vitamín A 16252.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve vložíme 30 g másla a kotlety osmažíme z každé strany cca 5 minut.

  • 2

    Polovinu brambor naskládáme do hrnce, pokryjeme 1/2 vrstvou nakrájené cibule a nakrájenou mrkví. Osolíme, opepříme. Položíme opečené kotlety, dáme vrstvu cibule a mrkve, uzavřeme vrstvou brambor. Zalijeme vývarem a pokapeme zbývajícím máslem. Přiklopený hrnec dáme do trouby na 30 minut při teplotě 200 °C. Poté teplotu snížíme na 150 °C a dusíme ještě 60 minut. Nakonec teplotu zvýšíme na 200 °C, hrnec odkryjeme a dopečeme ještě 40 minut, dokud brambory nezhnědnou.

Komentáře k receptu