Zeleninová janija s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 15 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2185.9 mg
- Vláknina 36920.2 mg
- Vitamín A 36920.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole den předem namočíme do vody.
-
2
Druhý den fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme je čistou vodou a dáme vařit. K fazolím přidáme sůl, polovinu oleje, očištěnou rozkrájenou cibuli, omyté pokrájené papriky (bez jádřinců), feferonky, které jsme si předem osmažili na rozpáleném oleji a vše vaříme doměkka.
-
3
V pánvi na oleji, ve kterém jsme smažili feferonky, ještě zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propranou rýži, mletou papriku, na kostičky pokrájená omytá rajčata a 1 dl vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut. Pak vše opatrně přidáme do hrnce k fazolím a vaříme spolu do změknutí.
-
4
Když je rýže měkká, přisypeme drobně nakrájenou mátu s petrželkou, dosolíme podle chuti a 5-10 minut povaříme.