Rajčatová omáčka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 30 g
- Sodík 2681 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 229.9 mg
- Vláknina 19295.7 mg
- Vitamín A 19295.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupané krevety zbavíme černých žláz na hřbetu, opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou. Nasekáme čerstvou bazalku a 1 stroužek česneku. Olivy vypeckujeme a rozčtvrtíme.
-
2
Na rozehřátém oleji zlehka osmahneme česnek a chilli papričku. Přidáme krevety a smažíme za stálého míchání při střední teplotě další 3 minuty, dokud krevety nejsou prohřáté a růžové. Přidáme čerstvá i sušená rajčata a krátce podusíme, sundáme z plotny a přidáme olivy, bazalku a ocet. Osolíme, opepříme a vše zamícháme.