Rajčatová omáčka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Ocet jablečný
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 3 ks Rajčata
  • 6 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.04 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 2681 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 229.9 mg
  • Vláknina 19295.7 mg
  • Vitamín A 19295.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupané krevety zbavíme černých žláz na hřbetu, opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou. Nasekáme čerstvou bazalku a 1 stroužek česneku. Olivy vypeckujeme a rozčtvrtíme.

  • 2

    Na rozehřátém oleji zlehka osmahneme česnek a chilli papričku. Přidáme krevety a smažíme za stálého míchání při střední teplotě další 3 minuty, dokud krevety nejsou prohřáté a růžové. Přidáme čerstvá i sušená rajčata a krátce podusíme, sundáme z plotny a přidáme olivy, bazalku a ocet. Osolíme, opepříme a vše zamícháme.

Komentáře k receptu