Kořeněné řezy s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 215 g Hrozinky
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 165 g Melasa
  • 55 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 808.2 mg
  • Vláknina 4225.9 mg
  • Vitamín A 4225.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si pekáček cca 33 x 23 cm, vyložíme pečícím papírem a pomažeme ho tukem, troubu si předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Mouku prosejeme do mísy s práškem do pečiva a kořením. V jiné míse smícháme hrozinky s několika lžícemi moučné směsi. Šlehačem našleháme máslo s cukrem do pěny, postupně přimícháme vejce, melasu, moučnou směs a hrozinky. Hmotu vlijeme do pekáče, pečeme 15 - 18 minut, necháme v pekáči vychladnout, krájíme na čtverce.

Komentáře k receptu