Rybí filé po mexicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 50 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 800 g Okouník mořský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 910.7 mg
  • Vláknina 12721 mg
  • Vitamín A 12721 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy rýže uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté a osušené porce filé z okouna osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Zlehka opečeme na másle.

  • 3

    Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu na jemno nakrájíme. Smícháme ji s okapanou rýží.

  • 4

    Filé upravíme na talíře a ozdobíme plátky citronu a snítkou kopru.

  • 5

    Podáváme s avokádovou rýží a můžeme doplnit tvarohovým dresinkem.

Komentáře k receptu