Bramborový salát s česnekovým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 7 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 1501.1 mg
- Vláknina 19180.9 mg
- Vitamín A 19180.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Okurku omyjeme, nahrubo nastrouháme a necháme okapat na cedníku. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky.
-
3
Jogurt vymícháme s olejem dohladka, přidáme vymačkanou okurku, česnek a část nasekané máty. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
4
Česnekovým jogurtem přelijeme brambory. Podáváme s nakrájenou paprikou a ozdobíme zbylou mátou.