Dušené zelí - podvarak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1419 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 24.1 mg
- Draslík 487.6 mg
- Vláknina 8427.8 mg
- Vitamín A 8427.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme doměkka pod pokličkou přibližně 15 minut.
-
2
Pokud je potřeba podlijeme 0.5 - 1 dl vývaru.
-
3
K zelí přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, papriku, pepř, přilijeme 2 dl vývaru, promícháme a dusíme až rýže bude měkká.
-
4
Hotový podvarak má zlatohnědou barvu a je bez tekutiny.