Ovocný chléb s lesní směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 411 mg
- Vláknina 20523.5 mg
- Vitamín A 20523.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci povaříme asi 5 minut ovoce, cukr, 60 ml vody, a poté co změknou, směs slijeme a šťávu uchováme. Dna i stěny forem na pudink obložíme chleby bez kůrky, při potřebě je ořízneme. Formy naplníme ovocem a přikryjeme dalším chlebem, opět bez kůrky. Každou formu polijeme částí šťávy z ovoce. Pudink zatížený talířem vložíme na 2-3 hodiny do ledničky. Do zbylé šťávy vmícháme želé a za míchání směs vaříme 2-3 minuty.
-
2
Vychlazené pudinky před podáváním polijeme ovocnou směsí.