Ovocný chléb s lesní směsí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 200 g Rybíz červený
  • 200 g Jahody zahradní
  • 200 g Ostružiny
  • 200 g Borůvky
  • 1 balení Chléb toastový
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 411 mg
  • Vláknina 20523.5 mg
  • Vitamín A 20523.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci povaříme asi 5 minut ovoce, cukr, 60 ml vody, a poté co změknou, směs slijeme a šťávu uchováme. Dna i stěny forem na pudink obložíme chleby bez kůrky, při potřebě je ořízneme. Formy naplníme ovocem a přikryjeme dalším chlebem, opět bez kůrky. Každou formu polijeme částí šťávy z ovoce. Pudink zatížený talířem vložíme na 2-3 hodiny do ledničky. Do zbylé šťávy vmícháme želé a za míchání směs vaříme 2-3 minuty.

  • 2

    Vychlazené pudinky před podáváním polijeme ovocnou směsí.

Komentáře k receptu