Dušené kuře na zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 870 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 54 g
- Sodík 4968 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 256.8 mg
- Draslík 1408.1 mg
- Vláknina 12307.6 mg
- Vitamín A 12307.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře vykostíme, zbavíme kůže a maso pokrájíme na větší kousky. Z kostí a kůže uvaříme silný kuřecí vývar. Kuřecí maso osmažíme na rozpáleném másle (80 g) dozlatova. Lilky oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit".
-
2
Po 1/2 hodině lilky propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
-
3
Oloupanou cibuli a omytá rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, omyté a očištěné brambory na plátky.
-
4
Na 80 g másla zpěníme cibuli, přidáme lilek a papriky. Na ně poklademe opečené kuřecí maso, na které položíme plátky rajčat.
-
5
Osolíme, zalijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou maso se zeleninou pomalu dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme brambory a vše vaříme doměkka. Uvařené jídlo dosolíme podle chuti, ochutíme ještě zázvorem a drobně posekanou zelenou petrželkou.
-
6
Kuře se zeleninou podáváme horké.
-
7