Nejlepší sýrová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Ořechy Kešu
  • 400 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 400 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Jablka
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 58.7 mg
  • Draslík 1334.1 mg
  • Vláknina 15759.9 mg
  • Vitamín A 15759.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vývar, uvedeme k varu a vsypeme propláchnutou rýži. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, odstavíme a slijeme případnou zbylou tekutinu. Znovu přikryjeme a uchováme v teple.

  • 2

    Žampiony očistíme a nakrájíme na klínky, jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, vsypeme žampiony a opékáme do zlatohněda. Přidáme jablko a chvíli ještě opékáme. Poté přidáme sůl, tymián, šafrán rozpuštěný ve lžičce teplé vody a kešu oříšky. Směs vmícháme do horké rýže.

  • 3

    Hrnec s rýžovou směsí postavíme znovu na mírný oheň a po troškách do něj lehce vmícháme strouhaný sýr. Jakmile je sýr rozpuštěný, přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme.

Komentáře k receptu