Nejlepší sýrová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 31 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 58.7 mg
- Draslík 1334.1 mg
- Vláknina 15759.9 mg
- Vitamín A 15759.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vývar, uvedeme k varu a vsypeme propláchnutou rýži. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, odstavíme a slijeme případnou zbylou tekutinu. Znovu přikryjeme a uchováme v teple.
-
2
Žampiony očistíme a nakrájíme na klínky, jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, vsypeme žampiony a opékáme do zlatohněda. Přidáme jablko a chvíli ještě opékáme. Poté přidáme sůl, tymián, šafrán rozpuštěný ve lžičce teplé vody a kešu oříšky. Směs vmícháme do horké rýže.
-
3
Hrnec s rýžovou směsí postavíme znovu na mírný oheň a po troškách do něj lehce vmícháme strouhaný sýr. Jakmile je sýr rozpuštěný, přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme.