Indiánská rýže kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 17 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 558 mg
- Vláknina 16122 mg
- Vitamín A 16122 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme.
-
2
Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou.