Indiánská rýže kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Hrozinky
  • 100 g Hrášek
  • 100 g Mandle
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 558 mg
  • Vláknina 16122 mg
  • Vitamín A 16122 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou.

Komentáře k receptu