Zelný salát s koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1883 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 362.3 mg
- Vláknina 11110 mg
- Vitamín A 11110 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, propláchneme vodou a necháme okapat.
-
2
Potom zelí prosolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme jemně nasekaný kopr s nálevem, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, ocet, olej, cukr a vše promícháme. Znovu necháme krátce odležet.
-
3
Zelný salát s koprem podáváme vychlazený.