Kuře na kari a chilli
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 240 ml Voda pitná
- 375 ml Ocet kvasný lihový
- 10 ml Hořčice Dijonská
- 10 ml Omáčka sójová
- 31 ks Chilli paprička
- 8 ks Arašídy
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Kuřecí stehna
- 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 24 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 423.2 mg
- Vláknina 1924.3 mg
- Vitamín A 1924.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvacet pět sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě, poté je umixujeme v mixéru se 6 čerstvými chilli papričkami, 3 stroužky česneku, zázvorem nasekaným nahrubo, 8 arašídy a koriandrem.
-
2
Stehna osolíme a dáme stranou. Ve velkém hrnci 2 minuty smažíme 3 stroužky česneku na plátky, potom přimícháme kari pastu a hořčičné semínko. Po 5 minutách vložíme stehýnka a mícháme, aby se dobře obalila v kari směsi. Smažíme je, dokud nezačnou měnit barvu, poté je podlijeme a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu.
-
3
Vmícháme ocet, anglickou hořčici, sójovou omáčku a podáváme.