Kuře na kari a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 240 ml Voda pitná
  • 375 ml Ocet kvasný lihový
  • 10 ml Hořčice Dijonská
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 31 ks Chilli paprička
  • 8 ks Arašídy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 423.2 mg
  • Vláknina 1924.3 mg
  • Vitamín A 1924.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvacet pět sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě, poté je umixujeme v mixéru se 6 čerstvými chilli papričkami, 3 stroužky česneku, zázvorem nasekaným nahrubo, 8 arašídy a koriandrem.

  • 2

    Stehna osolíme a dáme stranou. Ve velkém hrnci 2 minuty smažíme 3 stroužky česneku na plátky, potom přimícháme kari pastu a hořčičné semínko. Po 5 minutách vložíme stehýnka a mícháme, aby se dobře obalila v kari směsi. Smažíme je, dokud nezačnou měnit barvu, poté je podlijeme a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu.

  • 3

    Vmícháme ocet, anglickou hořčici, sójovou omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu