Musaka z brambor a mletým masem
Suroviny
- 350 g Hovězí maso mleté
- 350 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Zakysaná smetana
- 0.01 dl Olej slunečnicový
- 1.5 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 42 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 293 mg
- Draslík 1982.4 mg
- Vláknina 17579.6 mg
- Vitamín A 17579.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. K cibuli přidáme vepřové a hovězí mleté maso, které posypeme sladkou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou, osolíme, opepříme, promícháme a opečeme tak, aby maso nebylo syrové. Vymastíme si pekáč olejem, poklademe na něj polovinu brambor, posolíme, na brambory rozetřeme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou brambor. Ve smetaně si rozšleháme vejce, posolíme, zalijeme brambory a zakryjeme. Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme minimálně 1 hodinu při 220°C až musaka bude mít krásnou zlatou barvu.