Salát z červeného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 1300 g Zelí hlávkové červené
  • 30 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 50 ml Olej stolní
  • 50 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 338.1 mg
  • Vláknina 5970 mg
  • Vitamín A 5970 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, opláchneme, překrojíme na půl a vykrojíme košťál.

  • 2

    Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme je ve vařící vodě, scedíme a dáme do mísy.

  • 3

    Z vody, octa, oleje, cukru a soli připravíme zálivku, krátce ji převaříme a necháme vychladnout. Připravené zelí zálivkou zalijeme, salát promícháme a necháme vychladit.

  • 4

    Salát z červeného zelí podáváme na talířku nebo ve skleněné misce jako doplněk různých pokrmů.

Komentáře k receptu