Salát z červeného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 2.8 mg
- Draslík 338.1 mg
- Vláknina 5970 mg
- Vitamín A 5970 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, opláchneme, překrojíme na půl a vykrojíme košťál.
-
2
Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme je ve vařící vodě, scedíme a dáme do mísy.
-
3
Z vody, octa, oleje, cukru a soli připravíme zálivku, krátce ji převaříme a necháme vychladnout. Připravené zelí zálivkou zalijeme, salát promícháme a necháme vychladit.
-
4
Salát z červeného zelí podáváme na talířku nebo ve skleněné misce jako doplněk různých pokrmů.