Jehně plněné fazolemi
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Játra jehněčí
- 18 ks Cibulka jarní
- 1 ks Ledviny - průměr
- 1 ks Jehněčí srdce
- 1 ks Jehněčí maso
- 2 dl Olej slunečnicový
- 4 dl Voda pitná
- 1 kg Fazole bílé
- 6 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5161 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 307 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 280 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 2063.2 mg
- Draslík 2144.7 mg
- Vláknina 32489 mg
- Vitamín A 32489 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 8.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20938.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehně očistíme a omyjeme a celé osolíme.
-
2
Velké bílé fazole den předem namočíme, pak v druhé vodě se solí, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.
-
3
Uvařenou fazoli scedíme a dáme do mísy.
-
4
Jarní zelenou cibulku nadrobno pokrájíme, v pánvi na oleji, cibulku krátce zpěníme, přisypeme sladkou papriku, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme.
-
5
K podušené cibuli dáme na kousky pokrájená jehněčí játra, ledviny, srdce, uvařené fazole, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl a peř.
-
6
Celou směs dobře promícháme a naplníme jehně.
-
7
Břicho zašijeme, celé jehně ještě potřeme máslem, dáme do pekáče a
-
8
pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 185°C 2 - 3 hodiny.
-
9
Jehně podlijeme 2 - 4dl vody.
-
10
Během pečení jehně poléváme výpekem.