Paprikový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 778 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 2.8 mg
- Draslík 326.3 mg
- Vláknina 563 mg
- Vitamín A 563 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Paprikové lusky překrojíme na půl, odstraníme jádřince, papriky propláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme je na nudličky a prosolíme.
-
2
K paprikám přidáme oloupanou nakrájenou cibuli, pepř a zalijeme je zálivkou z vody, oleje a octa. Salát promícháme a uchováme v chladu.
-
3
Paprikový salát podáváme vychlazený na talířku nebo ve skleněné misce.