Nevařená rajčatová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 595.8 mg
- Vláknina 6063.8 mg
- Vitamín A 6063.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme vodu k varu, na vrcholku nařízneme rajčata do kříže a v žáruvzdorné misce je přelijeme vroucí vodou. Necháme asi 1 minutu odstát a poté vodu slijeme. Spařená rajčata oloupeme nad cedníkem v míse, abychom případně zachytili odkapávající šťávu. Z oloupaných rajčat odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme.
-
2
Nakrájená rajčata i se šťávou vložíme do mísy, přidáme 4 lžíce olivového oleje, cukr a podle chuti osolíme a opepříme. Mírně promícháme a podle potřeby můžeme ještě přidat trochu olivového oleje.
-
3
Hotovou omáčku necháme alespoň 30 minut odležet. Těsně před podáváním do ní vmícháme nadrobno natrhané listy bazalky.