Nevařená rajčatová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Rajčata
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 595.8 mg
  • Vláknina 6063.8 mg
  • Vitamín A 6063.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme vodu k varu, na vrcholku nařízneme rajčata do kříže a v žáruvzdorné misce je přelijeme vroucí vodou. Necháme asi 1 minutu odstát a poté vodu slijeme. Spařená rajčata oloupeme nad cedníkem v míse, abychom případně zachytili odkapávající šťávu. Z oloupaných rajčat odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme.

  • 2

    Nakrájená rajčata i se šťávou vložíme do mísy, přidáme 4 lžíce olivového oleje, cukr a podle chuti osolíme a opepříme. Mírně promícháme a podle potřeby můžeme ještě přidat trochu olivového oleje.

  • 3

    Hotovou omáčku necháme alespoň 30 minut odležet. Těsně před podáváním do ní vmícháme nadrobno natrhané listy bazalky.

Komentáře k receptu