Chorizo s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 28 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 50.6 mg
- Draslík 1087.6 mg
- Vláknina 46683.8 mg
- Vitamín A 46683.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do čtyř šálků vody vložíme čočku, přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Čočku občas zamícháme.
-
2
Rajčata dáme do mísy, zalijeme je na 30 vteřin vroucí vodou, potom rajčata oloupeme a nahrubo nakrájíme.
-
3
Po uvaření čočku scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
4
Do většího kastrolu vložíme klobásu a při mírné teplotě restujeme. Z klobásy nám začne vytékat tuk, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5-8 minut, opékáme za častého míchání.
-
5
Po opečení klobásy přidáme nakrájenou cibuli, tu restujeme asi 4 minuty, přidáme připravená rajčata, česnek a chilli papričky, vše společně promícháme.
-
6
Nakonec přidáme čočku a vývar, ochutíme solí a pepřem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 40 minut při občasném míchání.
-
7
Hotový pokrm si ozdobíme petrželkou.