Chorizo s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Čočka jedlá
  • 230 g Klobása Chorizo
  • 850 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 50.6 mg
  • Draslík 1087.6 mg
  • Vláknina 46683.8 mg
  • Vitamín A 46683.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do čtyř šálků vody vložíme čočku, přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Čočku občas zamícháme.

  • 2

    Rajčata dáme do mísy, zalijeme je na 30 vteřin vroucí vodou, potom rajčata oloupeme a nahrubo nakrájíme.

  • 3

    Po uvaření čočku scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 4

    Do většího kastrolu vložíme klobásu a při mírné teplotě restujeme. Z klobásy nám začne vytékat tuk, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5-8 minut, opékáme za častého míchání.

  • 5

    Po opečení klobásy přidáme nakrájenou cibuli, tu restujeme asi 4 minuty, přidáme připravená rajčata, česnek a chilli papričky, vše společně promícháme.

  • 6

    Nakonec přidáme čočku a vývar, ochutíme solí a pepřem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 40 minut při občasném míchání.

  • 7

    Hotový pokrm si ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu