Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 3 g Oregano čerstvé
- 500 g Mouka kukuřičná
- 300 g Fazole bílé v chilli omáčce
- 300 g Sýr Feta
- 300 g Jehněčí kýta
- 40 ml Koriandr čerstvý
- 10.5 ml Kmín římský
- 250 ml Vývar drůbeží
- 375 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1172 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 128 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 1054.5 mg
- Vláknina 19287.5 mg
- Vitamín A 19287.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí s cibulí, česnekem, oreganem a kmínem vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu, poté snížíme stupeň teploty, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 hodiny.
-
2
Po uvaření masa do měkka, vyjmeme maso z kastrolu, necháme ho okapat a vložíme do mísy na pečení. Maso posypeme mletým chilli a pečeme dalších 30 minut. Po upečení maso natrháme na kousky a odložíme si stranou.
-
3
Kukuřičnou mouku osolíme, spojíme s vodou a vypracujeme těsto. Mezi dva pečící papíry vložíme 4 lžíce těsta a vyválíme tenkou placku, kterou pečeme na suché pánvi. Pečeme asi 3 minuty z obou stran. Tortillové placky ponecháme v teple.
-
4
Pro omáčku enchilada si nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, chilli, koriandr a vše rozmixujeme do hladké pasty. Takto vzniklou pastu dáme do kastrůlku, pomalu přivedeme k varu, vmícháme vývar a vaříme asi 8-10 minut do zhoustnutí, dochutíme limetovou šťávou.
-
5
Na tortilly položíme rovnoměrně fazole, posypeme vrstvou natrhaného jehněčího masa, potřeme omáčkou enchiada, posypeme sýrem a pečeme asi 10 minut.
-
6
Podáváme s kousky limetky a nasekanými chilli papričkami.