Rajčata sušená v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 67 g
- Sodík 2900 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 790.7 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a vydlabeme z nich semena. Semena již nepoužijeme. Pokud jsou rajčata hodně velká, můžeme čtvrtky ještě rozpůlit.
-
2
Pečící plech vysypeme mořskou solí a slupkou dolů na ni rozložíme připravená rajčata. Sušíme je v předehřáté troubě na 120 °C zhruba 2,5 hodiny, dokud nezačnou okraje hnědnout. Dužnina rajčat musí být vysušená, ale zároveň vláčná. Délka sušení je různá, podle velikosti rajčat. Zhruba po 1,5 hodině sušení je každých 30 minut kontrolujeme.
-
3
Vysušená rajčata vložíme na mísu a necháme zcela vychladnout. Poté je vložíme do sklenice o objemu 250 ml, zalijeme olivovým olejem aby byla ponořená a sklenici důkladně uzavřeme. Takto je v lednici můžeme skladovat až 2 týdny.