Provensálské olivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Olivy nakládané
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 3 ks Chilli paprička sušená
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1586 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 709.8 mg
  • Vláknina 29303.3 mg
  • Vitamín A 29303.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrtíme v hmoždíři chilli papričky a pepř, černé olivy od slaného nálevu opláchneme a osušíme. Všechny přísady vložíme do sklenice o objemu 500 ml, přidáme 2 kolečka citronu, černá hořčičná semínka, olivový olej ochucený česnekem a přelijeme panenským olivovým olejem.

  • 2

    Připravené sklenice dobře uzavřeme a necháme alespoň 10 dní odležet. Sklenicí každý den mírně zatřepeme.

Komentáře k receptu