Celerové pyré se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 345.8 mg
- Vláknina 3250 mg
- Vitamín A 3250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Celer scedíme a necháme okapat.
-
2
Kousky celeru vsypeme do hrnce, přidáme dvě lžíce másla, zakryjeme a necháme na másle dusit na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a zeleninu rozmixujeme. Vznikne hustší kaše, kterou naředíme horkým mlékem a vmícháme ještě smetanu.
-
3
Podáváme v polévkové míse.