Fazole v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Fazole Borlotti
  • 300 ml Omáčka rajčatová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 230.7 mg
  • Vláknina 2673 mg
  • Vitamín A 2673 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme vodu k varu. Fazole vyloupeme a vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme listy šalvěje a vaříme asi 12 minut doměkka. Poté vodu slijeme a fazole odložíme.

  • 2

    Na hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji 5 minut doměkka opékáme. Nesmí nám však zhnědnout.

  • 3

    Přidáme do pánve uvařené fazole se šalvějí, rajčatovou omáčku a promícháme. Za občasného zamíchání přivedeme omáčku k varu, zmírníme teplotu, pánev zčásti přiklopíme a dusíme asi 10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.

  • 4

    Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké, ozdobené šalvějovými listy nakrájenými na proužky.

Komentáře k receptu