Fazole v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 3 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 230.7 mg
- Vláknina 2673 mg
- Vitamín A 2673 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme vodu k varu. Fazole vyloupeme a vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme listy šalvěje a vaříme asi 12 minut doměkka. Poté vodu slijeme a fazole odložíme.
-
2
Na hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji 5 minut doměkka opékáme. Nesmí nám však zhnědnout.
-
3
Přidáme do pánve uvařené fazole se šalvějí, rajčatovou omáčku a promícháme. Za občasného zamíchání přivedeme omáčku k varu, zmírníme teplotu, pánev zčásti přiklopíme a dusíme asi 10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.
-
4
Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké, ozdobené šalvějovými listy nakrájenými na proužky.