Řecké bifteky
Suroviny
- 750 g Rajčata
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 0.01 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 487.7 mg
- Vláknina 5005.5 mg
- Vitamín A 5005.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomleté hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, oregano,
-
2
olej a vše dobře prohněteme. Maso necháme na chladném místě odležet 1 hodinu.
-
3
Připravíme si omáčku:
-
4
V hrnci si rozehřejeme olej a na něm orestujeme nakrájený česnek,
-
5
přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a krátce osmahneme.
-
6
Potom přidáme nadrobno pokrájená, oloupaná rajčata, sůl, cukr, bazalku, vše promícháme a vaříme do zhoustnutí.
-
7
Z masa si uděláme karbanátky, které grilujeme na roštu nebo je usmažíme na oleji v pánvi.
-
8
Karbanátky podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.