Mečoun po maltsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z mečouna
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Fenykl obecný
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 707.4 mg
  • Vláknina 8168.3 mg
  • Vitamín A 8168.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi při střední teplotě upražíme za stálého míchání semena fenyklu. Jakmile začnou vonět, vysypeme je na talíř a odložíme. Pozor, nesmíme je připálit.

  • 2

    Na pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného zamíchání 5 minut opékáme. Vmícháme prolisovaný česnek a pokračujeme v opékání, dokud cibule nezměkne. Nesmí nám však zhnědnout. Poté pánev odstavíme.

  • 3

    Z papíru na pečení vystřihneme 4 kruhy o průměru 30 cm, středy mírně potřeme olivovým olejem a rovnoměrně na ně rozdělíme připravenou cibuli.

  • 4

    Na cibuli položíme steak z mečouna, pokapeme jej citronovou šťávou a trochou olivového oleje, posypeme nadrobno nakrájenými rajčaty, přidáme tymián a opražený fenykl a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Okraje papíru zdvihneme a pevně je navzájem spojíme, aby z balíčku nemohla unikat šťáva. Připravené balíčky pečeme na plechu v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi 20 minut.

  • 6

    Je-li steak propečený, vyzkoušíme pomocí špičky nože, kterou zapíchneme do masa po otevření balíčku. Maso by se mělo snadno rozpadat na kousky. Steaky podáváme přímo v balíčcích.

Komentáře k receptu