Studený tuňák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuňák obecný
  • 225 ml Olej olivový
  • 225 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 514.7 mg
  • Vláknina 8062.7 mg
  • Vitamín A 8062.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na pánvi zahřejeme 4 lžíce oleje, vložíme rybí maso a při střední teplotě opékáme z obou stran podle chuti (vždy 2 minuty pro střední propečení a 4 minuty pro důkladné propečení). Maso z pánve vyjmeme a osušíme papírovými utěrkami.

  • 2

    Přidáme na pánev zbývající olej a zahřejeme. Vložíme cibuli pokrájenou na kolečka a za občasného míchání ji po dobu 8 minut opékáme doměkka. Pozor, cibule nám nesmí zhnědnout.

  • 3

    Přidáme na kolečka rozkrájenou mrkev, natrhaný bobkový list, nakrájený česnek, ocet, drcené sušené chilli papričky, sůl a pepř. Opékáme zhruba 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi rozdrcená semena koriandru.

  • 4

    Jakmile steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak pak rozdělíme na 4 nebo 5 větších kousků. Kousky vložíme do mísy a přidáme na pánvi připravenou směs. Velmi opatrně vše promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo.

  • 5

    Necháme zcela vychladnout a nejméně na 24 hodin vložíme do lednice. V lednici vydrží až 5 dnů. Před podáváním necháme prohřát na pokojovou teplotu a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu