Katalánský karamelový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 386.9 mg
- Draslík 70.4 mg
- Vláknina 1566.7 mg
- Vitamín A 1566.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utřeme cukr, maizenu a žloutky do pěny.
-
2
Poté nastrouháme citrónovou kůru a společně s mlékem a vanilkovým luskem přivedeme v kastrůlku k varu. Přes sítko pomalu a za stálého míchání vmícháme do cukrové pěny a 10minut povaříme.
-
3
Směs rozlijeme do šesti misek a necháme vychladnout.
-
4
Hotový krém posypeme hnědým cukrem a pod grilem necháme zkaramelizovat.