Katalánský karamelový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr třtinový
  • 60 g Cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 386.9 mg
  • Draslík 70.4 mg
  • Vláknina 1566.7 mg
  • Vitamín A 1566.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme cukr, maizenu a žloutky do pěny.

  • 2

    Poté nastrouháme citrónovou kůru a společně s mlékem a vanilkovým luskem přivedeme v kastrůlku k varu. Přes sítko pomalu a za stálého míchání vmícháme do cukrové pěny a 10minut povaříme.

  • 3

    Směs rozlijeme do šesti misek a necháme vychladnout.

  • 4

    Hotový krém posypeme hnědým cukrem a pod grilem necháme zkaramelizovat.

Komentáře k receptu