Vepřová pečeně na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 35 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 184.1 mg
- Draslík 1150.6 mg
- Vláknina 6081 mg
- Vitamín A 6081 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový maso (hřbet) omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, kolem masa poklademe očištěnou cibuli, kterou jsme pokrájeli na silnější kolečka.
-
2
Roztopíme sádlo a celý vepřový hřbet polijeme. Přilijeme 1 dl vody a během pečení výpekem maso poléváme. Když je maso přibližně po 2 hodinách upečené, polijeme ho bílým vínem a necháme chvilku dopéct pod pokličkou.
-
3
Maso na víně podáváme s opečenými brambory.