Játra s ovčím sýrem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 43 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 809.7 mg
- Draslík 682.1 mg
- Vláknina 2000.5 mg
- Vitamín A 2000.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra omyjeme a vaříme ve vodě 20 minut. Uvařená játra vytáhneme z vody, necháme odkapat a rozkrájíme je na malé kostky.
-
2
Do rozpáleného oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak na cibuli dáme pokrájená játra a znovu vše orestujeme.
-
3
Játra osolíme, opepříme, rozdrobíme na ně ovčí sýr a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme vajíčka dosmažit bez míchání.
-
4
Porce podáváme posypané zelenou petrželkou.
-
5