Skopové zapečené v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Cibule
  • 20 ks Česnek
  • 2 dl Jogurt bílý
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.03 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 480.7 mg
  • Vláknina 7982.5 mg
  • Vitamín A 7982.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na menší kousky a společně je orestujeme na olivovém oleji s drobně pokrájenou jarní cibulkou.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme, podlijeme 1,5 dl vody, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí.

  • 3

    Podušené maso dáme do zapékací mísy a zalijeme bílým jogurtem do kterého jsme rozmíchali prolisovaný česnek. Maso zapečeme v troubě při 200°C.

Komentáře k receptu