Osvěžující bujón s droby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Telecí koleno
  • 100 g Telecí kýta
  • 50 g Pórek
  • 50 g Locika salátová
  • 30 g Kerblík
  • 10 g Tykev - semena
  • 100 g Kuřecí drůbky
  • 50 g Karotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 791.1 mg
  • Vláknina 3980 mg
  • Vitamín A 3980 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme telecí kolínko, telecí kýtu a kuřecí drůbky. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  • 2

    Jakmile se začne vařit, přidáme karotku, cibuli, pórek, lociku, kerblík a pár semínek z tykve. Lehce osolíme a vaříme na mírném ohni hodinu a půl.

  • 3

    Bujón přecedíme přes jemné sítko a ihned podáváme.

  • 4

    Do talíře můžeme dát vařenou zeleninu z bujónu, kterou pokrájíme na malé kousky.

Komentáře k receptu