Osvěžující bujón s droby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 791.1 mg
- Vláknina 3980 mg
- Vitamín A 3980 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme telecí kolínko, telecí kýtu a kuřecí drůbky. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
-
2
Jakmile se začne vařit, přidáme karotku, cibuli, pórek, lociku, kerblík a pár semínek z tykve. Lehce osolíme a vaříme na mírném ohni hodinu a půl.
-
3
Bujón přecedíme přes jemné sítko a ihned podáváme.
-
4
Do talíře můžeme dát vařenou zeleninu z bujónu, kterou pokrájíme na malé kousky.