Rýžová polévka se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 194.7 mg
  • Vláknina 889.9 mg
  • Vitamín A 889.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře propláchnutou rýži zalijeme 1 litrem horkého hovězího vývaru, který dochutíme solí, přidáme pepř a necháme vařit 30 minut.

  • 2

    V polévkové míse si dobře rozmícháme žloutek se zakysanou smetanou a přilijeme horký vývar s rýží.

  • 3

    Polévku servírujeme s nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.

  • 4

Komentáře k receptu