Obloha po pekařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 746.3 mg
- Vláknina 8889.8 mg
- Vitamín A 8889.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na másle do růžova.
-
2
Brambory očistíme a celé vaříme v osoleném a opepřeném vývaru 20 minut. Vybereme menší brambory, aby se nemusely vařit příliš dlouho. Uvařené brambory scedíme, nakrájíme na plátky a ještě teplé podáváme.
-
3
Na talíř klademe plátky brambor a přeléváme osmahnutou cibulkou i s máslem, ve kterém se restovala. Můžeme přelít i vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.