Candát s máslovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 54 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 291.2 mg
- Vláknina 52.4 mg
- Vitamín A 52.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěného, omytého candáta naporcujeme, osolíme, opepříme, krátce opečeme na oleji na pánvi. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku svaříme s vínem a octem. Necháme vyvařit tak, aby na dně kastrolu zůstaly 2 lžíce tekutiny. Kastrol vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání po troškách přidáváme změklé máslo. Opečené porce candáta podáváme na nahřátých talířích přelité hustou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže.