Rajčatový salát s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 2.8 mg
- Draslík 276.8 mg
- Vláknina 3033 mg
- Vitamín A 3033 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata opláchneme a nakrájíme je na tenčí plátky.
-
2
Z vody, oleje, octa, cukru a soli připravíme zálivku. Uchováváme ji v chladu.
-
3
Při podávání naskládáme rajčata na misku nebo na talířek, přelijeme je zálivkou a na povrchu posypeme jemně nakrájenou cibulí. Nakonec pokrm opepříme.