Polévka s telecím kolenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 121 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 1144.1 mg
- Vláknina 23376.7 mg
- Vitamín A 23376.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí koleno nebo hruď omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme a dáme vařit společně se zeleninou a celým pepřem. Hned od začátku varu sbíráme lžící z povrchu vzniklou pěnu. Polévku vaříme pomalu asi 4 hodiny.
-
2
Uvařené maso opatrně vybereme, oddělíme od kosti, pokrájíme a vrátíme do scezeného čistého vývaru.
-
3
Pokud máme rádi v polévce mrkev, tak čerstvou, očištěnou a pokrájenou, přidáme 20 minut před koncem vaření.