Zeleninová čorba
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 3 ks Petržel kořen
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Mléko plnotučné
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 2 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 773.7 mg
- Vláknina 16091.5 mg
- Vitamín A 16091.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 112 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na slunečnicovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
-
2
Zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a dáme vařit.
-
3
Připravíme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek pokrájený na kolečka, brambory na kostky a posekaný česnek.
-
4
Vše spolu s hráškem (který jsme si namočili několik hodin předtím) vložíme do vařící polévky a vaříme asi 30 minut. Před dovařením zjemníme čorbu přidáním 1 dl plnotučného mléka a dochutíme bílým pepřem.
-
5
Servírujeme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.