Pečené houby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 800 g Hříbky čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 949.6 mg
  • Vláknina 3111 mg
  • Vitamín A 3111 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a umyté, středně velké kloboučky hub osolíme (nejlépe se hodí hřiby, kozáci) a naskládáme na vymaštěný plech měkkou částí směrem vzhůru.

  • 2

    Nadrobno nasekanou petrželku smícháme v misce s jemně nakrájeným česnekem, troškou soli a pepřem. Tuto směs opatrně položíme na každou houbu.

  • 3

    Houby vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi při 180 °C přibližně 20 minut.

Komentáře k receptu