Fazolová kaše - Papula

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.09 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2295.9 mg
  • Vláknina 38823.2 mg
  • Vitamín A 38823.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté fazole namočíme přes noc do studené vody.

  • 2

    Ve stejné vodě je druhý den vaříme přibližně 10 minut.

  • 3

    Pak fazole scedíme, zalijeme je znovu horkou vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Měkké fazole znovu scedíme a propasírujeme.(Můžeme je i rozmixovat).

  • 4

    Do větší pánve dáme rozehřát olej na kterém orestujeme drobně nasekaný česnek a 1/2 lžíce sladké papriky a dáme pozor aby nám paprika nepřihořela. K tomu přidáme fazolovou kaši, kterou dochutíme solí a pepřem. Vše znovu promícháme a ještě chvilku restujeme.

  • 5

    Servírujeme tak, že kaši na talíři posypeme paprikou a ozdobíme snítkami zelené petrželky nebo drobně pokrájenou pažitkou.

  • 6

    K fazolové kaši podáváme jako přílohu kyselé okurky, kysané zelí nebo nakládaná rajčata.

Komentáře k receptu