Grilované vepřové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 277.8 mg
- Vláknina 8069.8 mg
- Vitamín A 8069.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3795.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme do misky 25 g bylinkového másla a dáme stranou. Nakrájíme zeleninu a maso na proužky.
-
2
Nakrájené maso napichujeme na jehly, opepříme a osolíme.
-
3
Zeleninu grilujeme 7 minut a pravidelně otáčíme. Špízy grilujeme 6 minut z každé strany, občas pomažeme bylinkovým máslem.
-
4
K téměř hotové zelenině přidáme zbylé bylinkové máslo a dopečeme.
-
5
Maso se zeleninou podáváme teplé a posypané rozmarýnem.