Řecká vepřová panenka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 600 g Vepřová panenka
  • 100 g Sýr Feta
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1895 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 115.8 mg
  • Draslík 1037.7 mg
  • Vláknina 3546.9 mg
  • Vitamín A 3546.9 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou panenku rozkrojíme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Na maso položíme omyté, nadrobno nakrájené rajče, oloupanou, nakrájenou cibuli, nakládanou papriku a vše posypeme rozdrobenou fetou. Plát zabalíme do rolády.

  • 2

    Loupaná rajčata (2 ks) rozmačkáme, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

  • 3

    Do zapékací mísy vymaštěné olejem vložíme připravenou roládu, přelijeme šťávou z rajčat a přilijeme trochu smetany a vína.

  • 4

    Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě a před dopečením posypeme roládu nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu