Řecká vepřová panenka
Suroviny
- 50 g Cibule
- 600 g Vepřová panenka
- 100 g Sýr Feta
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika sterilovaná
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1895 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 115.8 mg
- Draslík 1037.7 mg
- Vláknina 3546.9 mg
- Vitamín A 3546.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou panenku rozkrojíme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Na maso položíme omyté, nadrobno nakrájené rajče, oloupanou, nakrájenou cibuli, nakládanou papriku a vše posypeme rozdrobenou fetou. Plát zabalíme do rolády.
-
2
Loupaná rajčata (2 ks) rozmačkáme, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.
-
3
Do zapékací mísy vymaštěné olejem vložíme připravenou roládu, přelijeme šťávou z rajčat a přilijeme trochu smetany a vína.
-
4
Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě a před dopečením posypeme roládu nastrouhaným sýrem.