Tykev po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 521.3 mg
- Vláknina 5223.8 mg
- Vitamín A 5223.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou tykev nakrájíme na hranolky. Oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, tykev, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Podle chuti osladíme a okyselíme.
-
2
V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.
-
3
Podáváme jako přílohu k masům.