Tykev po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 500 g Tykev
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 521.3 mg
  • Vláknina 5223.8 mg
  • Vitamín A 5223.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou tykev nakrájíme na hranolky. Oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, tykev, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Podle chuti osladíme a okyselíme.

  • 2

    V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu