Grilovaná chobotnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 45 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 501.7 mg
- Vláknina 3326.3 mg
- Vitamín A 3326.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso zalijeme olejem, přidáme koření, česnek a necháme přes noc v chladu marinovat.
-
2
Marinované maso napícháme na grilovací jehly, necháme okapat z přebytečného oleje a dáme opékat na gril. Grilujeme do změknutí masa, poté osolíme, opepříme dle chuti. Před podáváním můžeme polít trochou olivového oleje nebo zbylou marinádou.
-
3
Servírujeme s dílky citronu.