Grilovaná chobotnice

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chobotnice
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 175 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 501.7 mg
  • Vláknina 3326.3 mg
  • Vitamín A 3326.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso zalijeme olejem, přidáme koření, česnek a necháme přes noc v chladu marinovat.

  • 2

    Marinované maso napícháme na grilovací jehly, necháme okapat z přebytečného oleje a dáme opékat na gril. Grilujeme do změknutí masa, poté osolíme, opepříme dle chuti. Před podáváním můžeme polít trochou olivového oleje nebo zbylou marinádou.

  • 3

    Servírujeme s dílky citronu.

Komentáře k receptu