Rizoto s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 27 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 271.3 mg
- Vláknina 4574.8 mg
- Vitamín A 4574.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar si přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.
-
2
Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle, přidáme tymián a rýži. Dobře zamícháme, aby se zrnka obalila tukem. Osolíme a opepříme. Poté vlijeme polovinu červeného vína a vaříme do vyvaření tekutiny.
-
3
K takto vařící se rýži přiléváme vždy po jedné naběračce vývaru, vždy necháme vývar zcela vyvařit. Po spotřebování poloviny vývaru přilijeme zbytek vína, opět necháme vyvařit a opakujeme postup se zbytkem vývaru.
-
4
Do uvařeného rizota vmícháme polovinu strouhaného parmezánu, druhou částí posypeme rizoto před podáváním.