Rizoto s červeným vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 12 g Tymián čerstvý
  • 220 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 271.3 mg
  • Vláknina 4574.8 mg
  • Vitamín A 4574.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar si přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.

  • 2

    Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle, přidáme tymián a rýži. Dobře zamícháme, aby se zrnka obalila tukem. Osolíme a opepříme. Poté vlijeme polovinu červeného vína a vaříme do vyvaření tekutiny.

  • 3

    K takto vařící se rýži přiléváme vždy po jedné naběračce vývaru, vždy necháme vývar zcela vyvařit. Po spotřebování poloviny vývaru přilijeme zbytek vína, opět necháme vyvařit a opakujeme postup se zbytkem vývaru.

  • 4

    Do uvařeného rizota vmícháme polovinu strouhaného parmezánu, druhou částí posypeme rizoto před podáváním.

Komentáře k receptu