Pepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 91.2 mg
  • Draslík 554.8 mg
  • Vláknina 3616.5 mg
  • Vitamín A 3616.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme a posypeme částí nadrceného pepře.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji opékáme maso po každé straně asi 3 minuty, vyjmeme a necháme na nahřátém talíři.

  • 3

    Do výpeku v pánvi vložíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, osmažíme ji a položíme vedle kotlet.

  • 4

    Smícháme máslo s nasekanou petrželkou a česnekem a směs poklademe na kotlety.

  • 5

    Oloupaná rajčata podusíme, posypeme nastrouhaným sýrem a mírně osolíme. Upravíme na talíře spolu s kotletami a vše ještě posypeme zbylým nadrceným pepřem.

Komentáře k receptu